Lukáš Nebes

Volební právo? JBMNT ....

23. 07. 2015 11:45:42
Možná je to horkem, možná obecným nezájmem o politiku. Každopádně mezi desítkami článků na téma imigrace, islám, Řecko i Ukrajina informace o posledním excesu našich zákonodárců jaksi zapadla ....

A komu tím prospějete, co?

Tahle scénka z mých oblíbených Pelíšku mě napadla, když mi při práci zdejší lídr Svobodných sděloval tu horkou novinku. V době léta, prázdnin a sucha vláda tiše odsouhlasila volební právo pro přistěhovalce. Mají právo volit i být voleni. Samozřejmě po splnění určitých podmínek. Ale uplyne pár let a naši imigranti z různých koutů světa, s různými zvyky, náboženstvím a názory na život, budou sami rozhodovat o počtu přijetí dalších, o nových pravidlech chování na veřejnosti i doma.
Proč? Léta se mluví, že porodnost je nižší než v době protektorátu. Řeší se úbytek dětí a nárůst penzistů. Pár chytrých hlav tak napadlo, že místa produktivních a pracujících zaplní právě utečenci, imigranti, běženci .... Nikdo neřeší podporu rodin. Paradoxně trestáme pracující rodiče tím, že jim nedáme porodné a následně jim proškrtáme i dávky. Proč také, když pracují. Naopak z daní těch pracujících dáme porodné a dávky těm, kteří nepracují a nebo se pro ně stanou děti byznysem. Není to demotivující?
Není tedy divu, že přes dvě - tři práce, které průměrný Čecháček vykonává, nezbude na děti čas.
Nahradí ale nedostatek dětí a následně pracujících jedinců někdo z imigrantů? Jistě, pokud na ně vybereme dost daní a podpoříme je - to jsme ale vlastně na začátku.

JBMNT

Tahle reklamní kampaň a značka jistého rapera je ukázkou vnímání velké části mladých lidí. Zkratka, která znamená "jebeme na to" ukazuje na nezájem. Prostě nějak bylo, nějak bude. Když nám po dvanáctihodinových šichtách zbude na benzín, kuřivo, hulivo a drinky, nebudeme nic řešit.
Ono v podstatě není jak. Na demonstrace, kterých jsou desítky už nikdo neslyší. Ani početnější demonstrace, než ty které způsobily převrat v 89tém, s nikým nepohnou! Vláda si pořád neuvědomila, že je tady pro lidi, ne lidé pro vládu. Nestává se z nás opravdu tupé stádo, platící daně? Zajímá někoho názor většiny? A co je vlastně většina?
Změní něco volby, když v politiky nevěříme? Změní něco demonstrace, která ve výsledku jen krmí média a zatěžují policii? Zajímá někoho názor lidí?
Snad jednou procitneme, poučíme se z historie, budeme následovat naše předky od knížete Václava, mistra Jana Husa, prezidenta Masaryka nebo Tomáše Bati. Jmen i odkazů hodných následování máme v historii hodně. Jenomže my zapomínáme, nebo hůř JBMNT

Autor: Lukáš Nebes | karma: 9.18 | přečteno: 271 ×
Poslední články autora